Запечено козе сирене върху патладжан и аспержи

Продукти

  • сол
    на вкус
  • босилек
    на вкус
  • масло
    на вкус
  • чесън
    на вкус
  • бяло вино
    на вкус
  • зехтин
    на вкус
  • 100 г патладжан
  • 200 г доматено рагу
  • 140 г козе сирене
  • 60 г аспержи

Начин на приготвяне

  1. Патладжана изпичаме на скара. След това го мариноваме в зехтин и чесън.
  2. Задушаваме аспержите в масло с малко сол. Глазираме ги с малко бяло вино.
  3. След това нареждаме патлаждана, върху него задушените аспержи, половината от доматеното рагу и козето сирене.
  4. Запичаме в предварително загрята на 220-230 градуса фурна.
  5. След това оформяме в чиния, като гарнираме с останалата част от доматеното рагу и пресен босилек.

* Запечено козе сирене върху патладжан и аспержи може да опитате в ресторант „Crystal Palace“.