Запечени кореноплодни зеленчуци

Продукти

  • сол
  • зехтин
  • 1 фенел
  • 1 глава червен лук
  • 2 моркова
  • 2 картофа
  • 1 глава целина
  • 2 глави цвекло
  • 1 бр. ряпа
  • 2 с.л. оцет
  • 2 скилидки чесън
  • 1 стрък пресен розмарин

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large korenoplodni

Начин на приготвяне

1. Почистваме добре зеленчуците и ги нарязваме на едри кубчета.

2. Подготвяме тавичка за печене и нареждаме зеленчуците върху хартия за печене. Овкусяваме ги със сол, зехтин и ги печем на 180 градуса за около 25-30 мин.

3. Малко преди да станат готови, правим дресинг от счукания чесън, оцет, листенца розмарин и малко зехтин и поливаме зеленчуците. Оставяме да се допекат още малко и сервираме топли като гарнитура към бели или червени меса.