Запечени картофи с кашкавал и сирене

Продукти

  • 1 глава лук
  • 180 г кашкавал
  • 400 мл заквасена сметана
  • 50 г топено сирене
    , нарязано
  • 120 г краве сирене
    , натрошено
  • 500 г картофи
    , сварени
  • 6 г розмарин
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и измиваме лука. Него и картофите, нарязваме на филийки. Поставяме ги в купа и добавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре. 
  2. В друга купа смесваме сирената със сметаната и разбъркваме добре. 
  3. В тава поставяме нарязаните картофи и лук, и ги смесваме със сметаната и сирената. 
  4. Разбъркваме внимателно и разстиламе в тавата. 
  5. Добавяме настъргания кашкавал и розмарина. Поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна. 
  6. Печем до златисто (около 45-50 минути). 
  7. По желание, преди сервиране поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.