Задушени охлюви по селски

Продукти

  • 5 г чубрица
  • 10 г джоджен
    нарязан на ситно
  • 20 г магданоз
    нарязан на ситно
  • 1 червена чушка
  • 1 ч.ч. бира
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 кг. охлюви
    пресни, сварени и почистени
  • 15 г масло
    и малко олио
  • 2 г черен пипер
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Запържваме сварените и почистени охлюви в 2 с.л. олио, заедно с бялата част на лука. 
  2. Добавяме останалата част от лука, нарязан на ситно, нарязаната чушка и червеният пипер, и заливаме с бирата.
  3. Оставяме на слаб огън да покъкри, докато течността се изпари наполовина. 
  4. Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен, добавяме маслото, черния пипер, чубрицата и сол на вкус. 
  5. След 5 минути отдръпваме от огъня, покриваме с капак и оставяме за малко, да се задуши. Сервираме.