Задушена сьомга с каперси

Продукти

  • 100 мл. бяло вино
  • 1 с.л. оцет
  • 2 скилидки чесън
  • 20 г каперси
  • 1 бр. сьомга
    , филе
  • магданоз
    и черен пипер за гарниране, по желание

Начин на приготвяне

  1. В съд с капак, задушаваме сьомгата заедно с нарязания чесън, оцета и виното.  
  2. Изваждаме рибата. При пробване с вилица, тя трябва да се раздробява лесно. 
  3. Добавяме каперсите и варим соса още около 3 минути отделно от рибата. 
  4. Сервираме сьомгата, полята със соса с каперси, като по желание, може да гарнираме с малко пресен магданоз и черен пипер.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).