Задушен октопод

Продукти

  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 зърна карамфил
  • 0,5 ч.л. канела
  • половин дафинов лист
  • 1 връзка магданоз
  • 100 мл. червено вино
  • 2 с.л. оцет
  • 100 мл. зехтин
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 2 глави червен лук
  • 1 октопод

Време: 60 мин.
Ниво: средно

Large zadushen oktopod

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме, начукваме, изстъргваме и нарязваме октопода. Слагаме го да се вари в собствен сос на слаб огън. 
  2. Когато месото омекне, прибавяме няколко лъжици зехтин. 
  3. В останалия зехтин задушаваме лука, слагаме октопода и добавяме виното и оцета. 
  4. След това прибавяме подправките и оставяме на слаб огън за около час. (Може да добавим също нарязани гъби, моркови и целина).
  5. Ястието сервираме топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).