Ябълкови кексчета

Продукти

  • 250 г брашно
  • щипка сол
  • 1 пак. бакпулвер
  • щипка сода
  • 3 яйца
  • 20 г портокалов сок
  • 130 г захар
  • 50 г олио
  • 50 г масло разтопено
  • 200 г ябълки много ситно нарязани (около 1 ч.ч.)
  • 50 г орехи смлени
  • 1 ч.л. канела
  • 0,5 ч.л. кафе
  • 1 с.л. портокалови корички

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large yabalkovi kekscheta

Начин на приготвяне

  1. Смесваме и разбъркваме всички „сухи“ съставки, след това всички „мокри“ (ябълката е към мокри).
  2. Прибавяме „сухите“ към „мокрите“ и разбъркваме, не много продължително. 
  3. Изсипваме сместа във формичките за кексчета (намазани с масло и охладени) и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20-25 минути. (Първо ги охлаждаме във формичките 5-10 минути, след което ги изваждаме до пълното им изстиване).