Ябълков сладкиш с бадеми

Продукти

  • 3 с.л. кафява захар
  • 25 г филирани бадеми
  • 10 г масло
  • 500 гр ябълки
  • 3 с.л. олио
  • 5 с.л. вода
  • 1 пак. бакпулвер
  • 1 пак. ванилия
  • 1 ч.ч. захар
  • 5 яйца
  • щипка канела

Начин на приготвяне

1. Разбиваме яйцата със захарта, ванилията, докато получим пяна.

2. Прибавяме олиото, водата, пресятото с бакпулвер брашно и разбъркваме докато сместта стане хомогенна.

3. Намазняваме тавичка в желана форма, намазваме с масло и поръсваме с брашно.

4. Изсипваме тестото, отгоре поръсваме с обелените и настъргани ябълки. Поръсваме с филираните бадеми, кафявата захар и канела.

5. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 35 мин.