Царевично хлебче

Продукти

  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч л. сол
  • 1 ч.ч. царевично брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. захар
  • 1 яйце
  • 3 с.л. масло
    , разтопено
  • 1 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Смесваме с лъжица сухите продукти в купа. Разбиваме мокрите продукти (яйцето, млякото и маслото) и ги прибавяме към сухите. Омесваме тесто. Оформяме хлебче (в предпочитана форма).
  2. Намазваме тавичката, в която ще печем с масло или слагаме хартия за печене, и слагаме хлебчето. 
  3. Печем в загрята фурна на 200 градуса, около 30 минути.