Царевична питка

Продукти

  • 1 ч.ч. царевично брашно
  • 1 ч л. сол
  • 1 ч.ч. брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. захар
  • 1 яйце
  • 3 с.л. масло , разтопено
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 20 г синапено семе

Време: 45 мин.
Ниво: средно

Large tsarevichna pitka

Начин на приготвяне

  1. Смесваме с лъжица сухите продукти в купа. Разбиваме мокрите продукти (яйцето, млякото и маслото) и ги прибавяме към сухите. Омесваме тесто. Оформяме питка (в предпочитана форма). 
  2. Намазваме тавичката, в която ще печем с масло или слагаме хартия за печене, и слагаме питката. Поръсваме я със синапеното семе. 
  3. Печем в загрята фурна на 200 градуса, около 30 минути.