Торта "Линдт"

Продукти

Начин на приготвяне

1. Счукваме бисквитите и ги смесваме с кравето масло и смлените орехи. Добавяме се експресото, бъркаме докато се получи смес, която да може да се оформи.

2. Слагаме сместта във форма за печене с диаметър 28 см. и я заглаждаме.

3. Заливаме желатина със студена вода и оставяме да набъбне. Слагаме го на водна баня, за да се сгъсти за 10 мин.

4. Разтопяваме шоколада на водна баня, към него постепенно добавяме разтворения желатин.

5. Разбиваме половината от сметаната с разтопения и охладен шоколад.

6. Разбиваме и останалата сметана до гъст крем и я смесваме с шоколадовата смес, като разбъркваме внимателно. Добавяме и настърганата портокалова кора.

7. Изливаме върху бисквитената основа и заглаждаме. Тортата се слага в хладилник за една нощ, за да стегне.

8. След като тортата е достатъчно стегната, разтопяваме на водна баня 100 г тъмен шоколад, 50 г захар и 75 мл сметана. Оставяме да се охлади. 

9. Изваждане тортата от формата за печене и заливаме с охладения шоколад и украсяваме отстрани с шоколадовите перли. Поднасяме и поръсена с какао на прах.