Тирамису с малини

Продукти

  • 100 г малини
    , почистени
  • 1 ванилия
  • 200 мл кафе
    еспресо или от кафеварка
  • 200 г заквасена сметана
  • 100 мл вино
    "Марсала" за бишкотите
  • 150 мл вино
    "Марсала" за крема
  • 20 г кристална захар
  • 100 г пудра захар
  • 500 г сирене "маскарпоне"
  • 5 жълтъка
  • 1 пакет бишкоти
    - за предпочитане италиански
  • 50 г шоколад
    , рендосан

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме жълтъците с пудрата захар и ги поставяме на водна баня. Наливаме на тънка струйка 150 мл вино Марсала и бъркаме докато започне да се сгъстява. Оставяме сместта да се охлади.
  2. След като крема е охладен, добавяме маскарпонето, заквасената сметана и ванилия.
  3. В изстиналото кафе разтваряме 2-3 супени лъжици захар и 100 мл. вино Марсала. Потапяме за много кратко бишкотите и започваме да ги редим в правоъгълна тавичка. Редуваме един ред бишкоти и един ред крем, като завършваме отгоре с крем, върху който подреждаме малините. 
  4. Покриваме тавичката с домакинско прозрачно фолио и прибираме в хладилника за около 3-4 часа. След това поръсваме с настъргания шоколад.