Телешко печено с бял синап

Продукти

  • 0,5 ч.л. чесън ,сух
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. бял синап
  • 125 г масло
  • 2 кг телешко месо
  • 0,5 ч.л. сол

Време: 130 мин.
Ниво: средно

Large teleshko pecheno s byal sinap

Начин на приготвяне

  1. Месото се оставя на стайна температура за около час. Синапът и черният пипер се стриват в хаванче.
  2. Маслото, размекнато на стайна температура, се слага в купа и се разбърква със стритите подправки, чесъна и солта.
  3. Месото се нарязва и се намазва с ароматната смес. Поставя се върху скара в тава и се пече в загрята на 160 градуса фурна, докато месото достигне 64 градуса температура във вътрешността. След първия половин час с термометър се проверява температурата през 5–10 минути. Общото време за печене в случая е 1 час и 15 минути.
  4. Оставя се да почине за 15 минути, като се покрива с алуминиево фолио. После се сервира с гарнитура по избор.