Телешки стек на тиган с рукола и песто

Продукти

Начин на приготвяне

1. Запичаме кедровите ядки на тиган. Оставяме ги настрана. Нарязваме двата стека на половина и ги начукваме с точилка през хартия за печене. Отстраняваме мазнината и я нарязваме на малки парченца, които стопяваме на тигана. Посоляваме и овкусяваме телешките стекове със сол и черен пипер.

2. Отстраняваме мазнината от тигана и оставяме съвсем малко. Запичаме телешките стекове по минута до две от всяка страна. Оставяме ги настрани да се отпуснат в една чиния.

3. Намазваме дъното на голяма чиния за сервиране с две супени лъжици песто. Нарязваме стековете на ленти и подреждаме върху пестото. Отгоре нареждаме руколата и запечените кедрови ядки. Приготвяме дресинг от мазнината от месото, сока на стековете, който е останал в чинията. Добавяме малко оцет в дресинга и овкусяваме ястието.

4. Отгоре украсяваме с тънки люспи пармезан, които правим с белачка.