Телешка супа с картофи

Продукти

  • 1 глава лук
  • 2 домата
  • 50 г целина
  • 2 моркова
  • 600 г телешко месо
    телешки джолан
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 0,5 ч.л. сол
  • 40 г масло
  • 0,5 връзка магданоз
  • 4 картофа картофи

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме джоланa на парчета, заливаме го със студена вода и го варим на силен огън.
  2. Когато заври, отбираме пяната. Прибавяме малко сол, черен пипер на зърна и продължаваме да варим на тих огън.
  3. Когато месото се полусвари, прибавяме морковите и целината, нарязани на кубчета, а лукът - на четвъртинки, половинки или цели, ако главичките са малки.
  4. Нарязваме картофите и ги поставяме в последните 30 минути, а доматите и магданоза - малко преди снемането от огъня.
  5. Сгорещяваме маслото, слагаме в него лъжица настъргани моркови, за да се оцвети и го прибавяме към супата. Сервираме гореща.