Свинско с ориз

Продукти

  • 1 скилидка чесън
  • 300 г ориз
  • 1 глава лук
  • 80 мл зехтин
  • 750 мл вода
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 400 г свинско месо

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме месото. Запържваме го в дълбок тиган, докато не стане златисто кафяво на цвят.
  2. Овкусяваме със сол и черен пипер.
  3. Добавяме нарязания лук към месото. Пържим, докато лукът не омекне.
  4. Добавяме ориза. Разбъркваме с дървена лъжица за около минута.
  5. Изсипваме вряла вода, така че да покрие ориза. Оставяме да се готви на умерен огън, под капак.
  6. Малко преди оризът да е напълно готов, добавяме чесъна и оставяме за още една минута.
  7. Оставяме готовото ястие да поизстине за 10 минути и сервираме.