Свинско с гъби

Продукти

  • 2 ч.л. сол
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 0,4 олио
  • 50 г масло
  • 250 г гъби
  • 2 чушки
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 с.л. маргарин
  • 800 г свинско месо
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. индийско орехче настъргано
  • 2 скилидки чесън

Време: 80 мин.
Ниво: средно

Large svinsko s gabi

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме свинското месо на малки парчета. 
  2. Приготвяме марината от олиото, лимоновия сок, червения пипер, захарта, горчицата, индийското орехче, сол и счукания чесън. Слагаме в нея резените от месото за няколко часа. Изваждаме месото от маринатата, подсушаваме и запържваме в маргарина. 
  3. Нарязваме лука на ситно, чушките - на ивици, и ги добавяме към месото. Задушаваме на слаб огън до пълното омекване на месото. Посоляваме. 
  4. Междувременно почистваме гъбите, измиваме ги и ги нарязваме на резенчета. Задушаваме ги в краве масло, докато добият кафеникав цвят и ги добавяме към ястието. 
  5. За гарнитура може да предложим задушен ориз и салата.