Свинско с боб и лайм

Продукти

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • зехтин
  • 800 г. сварен черен боб
  • 1 портокал
  • 500 г. свинска плешка
  • 0,5 с.л. кимион
  • 0,5 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. паста от люти чушки
  • 0,5 връзка кориандър
  • 1 лайм

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large svinsko s bob

Начин на приготвяне

1. Загряваме оребрен тиган и запичаме свинското равномерно по около 5 мин от страна.

2. Задушаваме в малко зехтин лука, чесъна и дафиновия лист. Сотираме за 10 минути и прибавяме боба, портокаловия сок, сол, черен пипер и малко вода. Готвим на тих огън 10 минути, след това в купа намачкваме съставките.

3. Нарязваме свинското на лентички, добавяме подправките и лютата паста.  Поднасяме винското с боба, кориандъра и резаните лайм.