Свинско филе по испански

Продукти

  • 3 к.ч. заквасена сметана
  • 3 к.ч. червено вино
  • 1 морков
  • 4 с.л. олио
  • 1 чушка
    зелена
  • 1 ч.л. сол
  • 1 чушка
    червена
  • 2 глави лук
  • 0,5 ч.л. бял пипер
    на зърна
  • 1 ч.л. кориандър
    едро смлян
  • 1 ч.л. канела
    едро смляна
  • 500 г свинско филе
  • 200 г картофи

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме филето и го поръсваме с канелата и кориандъра
  2. Нарязваме лука на ситно, а чушките, картофите и моркова нарязваме на едро. 
  3. Загряваме олиото и изпържваме филето от всички страни, докато получи златисто-кафяв цвят.
  4. Поставяме зеленчуците в подходяща тавичка, отгоре поставяме филето, заливаме с малко вода и печем около 30 минути на силна фурна. 
  5. Изваждаме ястието и го оставяме на топло. 
  6. Размесваме добре сметаната и червеното вино, изливаме върху ястието. Оставяме да ври на силен огън за кратко време. Посоляваме и подправяме с бял пипер. 
  7. Поднасяме със свежа салата или туршия.