Свинско бон филе на скара

Продукти

  • 1 с.л. лимонова кора
    настъргана
  • 1 с.л. лук
    нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън
    нарязани на ситно
  • 2 стръка розмарин
  • 1 ч.л. пипер
    шарен
  • 2 с.л. оцет
    балсамов
  • 1 ч.л. горчица
    пълнозърнеста
  • 6 с.л. зехтин
  • 2 свински бонфилета

Начин на приготвяне

  1. Смесваме зехтина, горчицата, чесъна, лука, оцета, лимоновата кора и пипера. 
  2. Намазваме добре филетата със сместа, поръсваме ги отвсякъде с целите листа розмарин и леко ги посоляваме. Оставяме ги да постоят поне 4 часа в хладилник.
  3. Печем месото на скара или барбекю. 
  4. Сервираме горещо с гарнитура по желание (картофи, гъби, царевица).