Свински карета с млад зелен фасул

Продукти

  • 20 г масло
  • 200 г зелен фасул
    , млад
  • 300 г свинско контра филе
  • За маринатата:
  • 5 г мащерка
  • 5 г сол
  • 3 скилидки чесън
  • 0,5 глава лук
  • 5 г риган
  • 100 мл олио
  • 200 мл бяло вино
  • 5 г черен пипер

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на ситно лука и чесана и ги смесваме с бялото вино, олиото, ригана, мащерката, солта и черния пипер.
  2. Към вече готовата марина, слагаме свинското контра филе и го оставяме за 12 часа за да попие ароматите и вкуса на маринатата. 
  3. Печем на скара или барбекю. 
  4. Задушаваме младия зелен фасул в маслото.
  5. Сервираме филето гарнирано със задушения фасул.