Свинска пача

Продукти

  • 1 ч.л. оцет
  • 1 ч.л. сол
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 прасе
    ушите, краката и опашката

Начин на приготвяне

  1. Варим ушите, краката и опашката на прасето около 3 часа с чесъна, черния пипер и дафиновия лист. Не доливаме повече соса.
  2. Пачата е готова когато месото омекне и почне да се къса. 
  3. Тогава раздробяваме месото на парченца, а бульона прецеждаме и изливаме в намокрена тава.
  4. Добавяме още малко чесън и оставяме да изстине. След като пачата замръзне, я нарязваме на парчета и е готова за поднасяне. 
  5. По желание, можем да я подкиселим с оцет преди замразяването.