Свежа салата

Продукти

  • 1 с.л. оцет
  • 0,5 ч.л. сол
  • 40 г зехтин
  • 80 г репички
  • 500 г зелена салата
  • 1 краставица
  • 100 г сирене
    натрошено
  • 1 глава червен лук

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме листата на салатата, едно по едно, на течаща вода. След това ги нарязваме на лентички. Поставяме ги в подходяща купа.
  2. Почистваме, измиваме и нарязваме репичките, лука и краставицата. Добавяме ги заедно със сиренето към салатата.
  3. Поливаме всичко с емулсия от зехтин, оцет и сол. Разбъркваме добре. 
  4. За да не загуби свежестта си, приготвяме салатата непосредствено преди поднасяне.