Супа с царевица и бекон

Продукти

  • 2 листа дафинов лист
  • 1 консерва царевица
  • 3 яйца
  • сол на вкус
  • 220 мл бульон , с вкус по избор
  • черен пипер на вкус
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 1 домат
  • 350 г бекон

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large supa s tsarevitsa i bekon

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме зеленчуците.
  2. В тенджера с вряла вода изсипваме бульона, царевицата, лука, морковите, домата и дафиновите листа.
  3. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме. 
  4. Варим 35 минути.
  5. В нагорещен с мазнина тиган изпържваме бекона.
  6. Разбиваме яйцата на ръка или с миксер на ниска степен. При непрекъснато бъркане ги изсипваме внимателно в супата. 
  7. Добавяме бекона и сервираме.