Супа с пилешки дробчета и макарони

Продукти

  • 4 стръка мащерка
  • 1 връзка зелен лук
  • 225 г грах
  • 150 г боб
    , сварен
  • 4 скилидки чесън
  • 50 г макарони
  • 150 г пилешки дробчета
  • 1 домат
  • 5 стръка риган
  • 5 стръка босилек
  • 3 стръка магданоз
  • 30 г бульон
    , пилешки
  • 250 г вода
  • 30 г бяло вино
  • 15 мл зехтин
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на ситно пилешките дробчета.
  2. В добре загрят тиган запържваме дробчетата и нарязаните скилидки чесън.
  3. Когато дробчетата започнат да променят цвета си, изсипваме бялото вино и разбъркваме добре.Добавяме нарязания на ситно домат.
  4. Оставяме за известно време, докато виното се изпари напълно.
  5. В малка тенджера загряваме бульона, изсипваме чаша вода и чакаме да заври.
  6. Добавяме граха и посоляваме.
  7. След около пет минути изсипваме макароните в тенджерата и варим, разбърквайки, още около 5-8 минути.
  8. Добавяме дробчетата и нарязаните на ситно подправки. Готвим още 2-3 минути.
  9. Супата сервираме гореща.