Супа от карфиол с броколи

Продукти

  • 1 с.л. масло
  • 1 глава лук
    , почистена и нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън
    , накълцан на ситно
  • 4 картофа
    , обелени и нарязани на малки кубчета
  • 1 глава карфиол
    , почистен и накъсан на розички
  • 150 г броколи
  • 50 г царевица
    от консерва
  • 4 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. прясно мляко
    топло
  • 150 г сирене чедър
    настъргано
  • 0,5 ч.ч. синьо сирене
    , натрошено
  • 2 моркова
    , сварен и нарязан на кубчета
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Измиваме броколите и накъсваме горната им част на розички. 
  2. Разтапяме маслото в тенджера, прибавяме лука и чесъна, и задушваме за няколко минути на слаб огън, докато лука започне да си променя цвета. Прибавяме водата, картофите, карфиола и солта. Варим 15 минути, докато омекнат зеленчуците. 
  3. Снемаме от огъня и оставяме да се охлади. След това пасираме добре. 
  4. Прибавете прясното мляко, розичките от броколи и царевицата, и връщаме отново на котлона. Варим около 5-7 минути, докато броколите омекнат. Снемаме от огъня, прибавяме сирената и бъркаме докато се разтопят. Добавяме черния пипер. 
  5. Преди сервиране добавяме морковите.