Супа от бира и сирене

Продукти

  • 1 ч.л. черен пипер
  • 900 мл. бульон
    пилешки
  • 50 гр. масло
  • 1 ч.ч. сметана
    бита
  • 450 гр. сирене чедър
    нарязано на парчета
  • 340 мл. бира
    от кен
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. паприка
  • 1 ч.ч. брашно
  • 2 глави лук
    ситно нарязан
  • 30 гр. целина
    ситно нарязана
  • 2 моркова
    ситно нарязани

Начин на приготвяне

  1. В малка тенджерка разтапяме маслото на среден огън. Добавяме нарязаните моркови, целина и лука. Оставяме за около 10 минути, като разбъркваме от време на време, докато целината и лука станат прозрачни. 
  2. Добавяме брашното, паприката, черния пипер и червения пипер. Добавяме пилешкия бульон и оставяме докато заври на среден огън. След като заври, бъркаме около минута.
  3. Намаляваме температурата на котлонa, добавяме сметаната и сиренето. Оставяме докато сиренето се разтопи и бъркаме от време на време. Добавяме бирата. 
  4. Сервираме супата топла, пo желание гарнирана с пуканки.