Спаначена пита

Продукти

  • 5 г сол
  • 50 г масло
  • 1 яйце
  • 250 г сирене
  • 1 кг спанак
  • 500 г точени кори

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large spanachena pita

Начин на приготвяне

  1. Разтапяме маслото в дълбок съд и в него задушаваме спанака съвсем леко. 
  2. Прибавяме сиренето и солта и снемаме от котлона.
  3. Разстиламе корите, разделяме ги на две части - пет пласта на пет пласта. 
  4. Върху едната част слагаме вече готовата плънка, а с другата я захлупваме.
  5. Разделяме жълтъка от белтъка, след това разбиваме жълтъка и го намазваме отгоре (за получаването на златиста коричка). 
  6. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30 минути.