Спаначена лазаня

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • 3 яйца
  • 2 г индийско орехче
  • 4 с.л. масло
  • 300 г извара
  • 100 г кашкавал , настърган
  • 2 чушки , червени
  • 1 скилидка чесън
  • 125 мл сметана , течна
  • 220 г готови кори за лазаня
  • 600 г спанак

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large spanachena lazanya

Начин на приготвяне

  1. С миксер разбиваме 60 г от настъргания кашкавал, изварата, сметаната и яйцата. 
  2. Добавяме ситно нарязания чесън, нарязаните чушки, индийското орехче, черен пипер и сол на вкус. 
  3. В намазана с олио тавичка редим кори, върху тях слой спанак и от сместа с извара. 
  4. Продължаваме в същия ред, до изчерпване на продуктите. 
  5. Завършваме със слой от сместа с извара. Поръсваме с останалия кашкавал и парченца масло. 
  6. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 30 минути.