Спагети със зеленчуков сос

Продукти

  • 2 домата
  • 1 чушка
  • 1 с.л. зехтин
  • 30 г лук (1/4 средно голяма глава)
  • 1 морков
  • 500 мл вода
  • 125 г спагети
  • 2 скилидки чесън счукана
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. бяло вино
  • 1 с.л. мащерка прясна, нарязана
  • 150 г бульон с вкус по избор
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large spageti sas zelenchukov sos

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме спагетите във врящата посолена вода. 
  2. Отцеждаме ги добре. 
  3. Задушаваме лука и морковите в зехтина.
  4. Прибавяме нарязаните домати, чушката и чесъна, и запържваме добре.
  5. Добавяме доматеното пюре, мащерката, виното и бульона.
  6. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. 
  7. Варим до кремообразен сос. 
  8. Заливаме спагетите със соса. Разбъркваме добре. По желание, сервираме спагетите поръсени с пармезан.