Close search

Спагети с праз лук и яйце

5.0
от общо 126 глас
Време: 35
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Спагети с праз лук и яйце photo-credit Вкусни спагети с праз лук и яйце

Начин на приготвяне

1. Задушаваме ситно нарязания праз лук в зехтин, малко вода, счукания чесън и ситно нарязана червена чушка. Добавяме и сол на вкус и листенца прясна мащерка. Доливаме гореща вода, докато лукът почти се стопи.

2. Слагаме спагетите в тенджера с вряща и подсолена вода и варим според указанията на опаковката.

3. Разбиваме едно яйце и добавяме настъргания на ситно пармезан.  Добавяме 70 мл от водата на спагетите и разбъркваме.

4. След като спагетите са готови, ги отцеждаме и добавяме в тигана при лука. Сваляме ги от котлона леко да се охладят добавяме разбитото яйце с пармезана.

5. Поръсваме със зехтин, още настърган пармезан, прясно смлян черен пипер и украсяваме със стрък прясна мащерка.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност