Спагети с доматен сос, магданоз и риган

Продукти

  • 125 г спагети
  • 500 мл вода
  • 1 морков
  • 30 г лук
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
    , счукана
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 домата
  • 1 с.л. бяло вино
  • 0,5 връзка магданоз ситно нарязан
  • 10 г риган
    - пресен, ситно нарязан
  • 150 г бульон
    с вкус по избор
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме спагетите във врящата посолена вода. 
  2. Отцеждаме ги добре. 
  3. Задушаваме лука и морковите в зехтина.
  4. Прибавяме чесъна и запържваме.
  5. Добавяме нарязаните на много ситно домати, доматеното пюре, мащерката, виното и бульона.
  6. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. 
  7. Варим до кремообразен сос. 
  8. Заливаме спагетите със соса. Разбъркваме добре. 
  9. Добавяме ситно нарязаните магданоз и рига, и сервираме.