Спагети с доматен сос и кайма

Продукти

  • 2 домата
  • 1 с.л. бяло вино
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
    счукана
  • 150 г кайма
  • 30 г лук
  • 1 морков
  • 500 мл. вода
  • 125 г спагети
  • 1 с.л. мащерка
    прясна, ситно нарязана или 1 ч.л. стрита, суха
  • 150 г бульон
    с вкус по избор
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме спагетите във врящата посолена вода. 
  2. Отцеждаме ги добре. 
  3. Задушаваме лука и морковите в зехтина.
  4. Прибавяме каймата и чесъна и запържваме добре.
  5. Добавяме нарязаните на много ситно домати, доматеното пюре, мащерката, виното и бульона.
  6. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. 
  7. Варим до изпаряването на бульона. 
  8. Заливаме и разбъркваме добре. 
  9. По желание, сервираме спагетите поръсени със ситно нарязан магданоз и пармезан.