Спагети с бекон и тиква

Продукти

  • 3 г босилек
    нарязан
  • 25 г масло
  • 1 лук
    , ситно нарязан
  • 140 г панчета
    или бекон, нарязан на лентички
  • 3 с.л. зехтин
  • 400 г спагети
  • 25 г пармезан
    - прясно настърган , плюс допълнително за гарниране
  • 500 г тиква , сварена

Начин на приготвяне

  1. В дълбок съд запържваме панчетата или бекона в една супена лъжица зехтин за няколко минути. Добавяме останалия зехтин и лука. Готвим пет минути, докато лукът не омекне и панчетата не станат хрупкави.
  2. Запържваме тиквата и босилека в маслото. Разбъркваме и покриваме с капак за 6-8 минути, докато тиквата не омекне.
  3. Готвим спагетите според указанията на опаковката. Изцеждаме и добавяме към останалата смес, заедно с пармезана. Сервираме пастата поръсена с малко пармезан.