Спагети с агнешки кюфтенца и фенел

Продукти

  • 2 консерви домати на кубчета
  • 1 чили
  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 2 бр. фенел
  • 500 гр агнешка кайма
  • пармезан
  • 1 пак. спагети

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large spageti boloneze s agneshko i fenel

Начин на приготвяне

1. Омесваме каймата с подправките и оформяме кюфтенца. Запържваме ги в зехтина и ги отцеждаме.

2. Нарязваме фенел на ситно и задушаваме с малко зехтин и ситно нарязания чесън, добавяме консервите домати и оставяме на котлона докато се сгъсти. Добавяме и чилито.

3. Сваряваме спагетите според указанията, прецеждаме и сервираме с доматения сос, кюфтенцата и поръсваме с настъргания пармезан.