Солени макарони на фурна

Продукти

  • 200 г маслини
  • 500 мл кисело мляко
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 250 г царевица
    , сладка
  • 500 г гъби
    , печурки
  • 320 г макарони
  • 500 г пилешко филе
  • 420 г кашкавал
  • 4 яйца
  • 140 г масло
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. кимион
  • 100 г галета

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме макароните и ги отцеждаме добре от водата.
  2. Назрязваме пилешкото филе на малки парченца и ги запържваме леко.
  3. Разтапяме маслото и го поставяме на дъното на тавата, в която ще печем ястието. 
  4. След това добавяме макароните, запърженото пилешко филе, гъбите, нарязаните на ситно, изчистени от костилки маслини и царевицата.
  5. Добавяме подправките и разбъркваме добре. 
  6. Поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна, за 30 минути, като от време на време разбъркваме. 
  7. След като придобие лек златист загар, заливаме със сместа от яйца, разбити в кисело мляко и най-отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и галетата. 
  8. Връщаме във фурната за още около 10-15 минути.
  9. Ястието сервираме горещо.