Солени мъфини с риган и сирене

Продукти

  • 2 стръка риган
  • 60 г кашкавал
  • 1 ч.л. сода
  • 80 г сирене
  • 200 г кисело мляко
  • 30 мл. олио
  • 2 яйца
  • 2 ч.ч. брашно

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large soleni mafini s rigan i sirene

Начин на приготвяне

  1. Настъргваме сиренето и кашкавала. Нарязваме на ситно ригана. 
  2. В купа разбиваме яйцата, добавяме олиото и киселото мляко, с предварително прибавената сода, за да шупне. Следват ригана, сиренето и кашкавала. Последно слагаме брашното. Разбъркваме на ръка и сипваме във формички за мъфини. 
  3. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 20 минути.