Сладолед с извара

Продукти

  • 250 г малини
  • 220 мл мляко кондензирано, подсладено
  • 200 мл сметана с 30% масленост
  • 170 г извара
  • 4 с.л. пудра захар

Време: 3 ч. и 10
Ниво: средно

Large sladoled s izvara

Начин на приготвяне

  1. В тенджерка кипваме почистените малини заедно с 50 мл вода и захарта. Варим ги, докато леко се сгъстят.
  2. След това прецеждаме сместа, притискайки внимателно плодовете, и я оставяме да изстине.
  3. Разбиваме изварата с подсладеното кондензирано мляко, докато се получи напълно гладка смес. При непрекъснато разбиване доливаме сметаната и продължаваме разбъркването до пълното й сгъстяване.
  4. Накрая разбиваме сместа със сиропа. Слагаме сладоледа в кутия във фризера за около 1 час, след което го изваждаме и го разбиваме отново.
  5. Повтаряме процедурата още 3 пъти през 1 час.