Сладкиш с праскови

Продукти

  • 470 г брашно
  • 350 г захар
  • 260 мл. прясно мляко
  • 150 г масло
  • 5 яйца
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • 1 ч.л. сол
  • 4 праскови
  • 1 с.л. лимонова кора
  • пудра захар
    за поръсване

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме захарта с яйцата до побеляване. 
  2. Добавяме разтопеното масло и разбиваме добре. 
  3. След това добавяме млякото, лимоновата кора и ванилията. 
  4. Бакпулверът и брашното ги смесваме, и изсипваме в сместа. 
  5. Прасковите предварително нарязваме и овалваме в малко брашно, и добавяме към сместа. Разбъркваме внимателно с лъжица. 
  6. Печем на 180 градуса, около 45-50 минути.
  7. Преди сервиране, поръсваме с малко пудра захар.