Сладки "Френски макарони" с лимон

Продукти

  • за макароните:
  • 100 г белтъци
  • 2 капки оцет
  • 25 г захар
    кристална
  • 200 г пудра захар
  • 120 г бадемово брашно
  • 4 г сладкарска боя
    жълта
  • за пълнежа:
  • 120 г бял шоколад
  • 120 течна сметана
    сладкарска
  • 1 с.л. лимонова кора
    настъргана
  • 1 ч.л. лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. За макароните: Разбиваме белтъците на пяна, заедно с капките оцет. Постепенно добавяме по малко от кристалната захар.
  2. Разбиваме до получаване на плътен белтъчен крем.
  3. Добавяме боята и разбъркваме леко.
  4. Пресяваме 2-3 пъти бадемовото брашно и пудрата захар до получаване на фина пудра.
  5. Към кремообразната смес прибавяме на няколко (3-4) пъти сухите съставки и разбъркваме внимателно с шпатула, до получаване на гъсто тесто.
  6. Готовата смес пълним в пош с кръгъл накрайник и шприцоваме върху хартия за печене.
  7. Оставяме макароните за около 40-45 минути да изсъхнат. (Важно е при допир да не лепнат - по този начин ще избегнем напукването на макароните).
  8. Печем около 20 минути в предварително загрята фурна на 150 градуса.
  9. Прехвърляме макароните върху метална скара до пълното им охлаждане.
  10. За крема: Загряваме сметаната до кипване.
  11. Сваляме от котлона и прибавяме начупения на малки парченца шоколад.
  12. Разбъркваме шоколада до пълното му разтваряне.
  13. Добавяме настърганата лимонова кора и лимоновия сок.
  14. Оставяме сместа за около два часа в хладилника, да се охлади.
  15. Разбиваме на пухкав крем и с него слепваме макароните.