Шоколадово суфле с кувертюр

Продукти

  • 80 г брашно
  • 200 г захар
  • 6 яйца
    цели
  • 8 жълтъка
  • 350 г масло
  • 350 г шоколадов кувертюр

Начин на приготвяне

  1. Разтопявме шоколада и маслото на водна баня.
  2. С тел разбиваме захарта заедно с вскички яйца.
  3. Добавяме шоколадовата смес на тънка струя, разбърквайки. Накрая добавяме брашното.
  4. Добре намасляваме формички за мъфини (12 броя) и ги поръсваме с брашно (за да може да ги "отлепим" хубаво).
  5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 10 минути.

* Шоколадово суфле (в менюто като Шоколадов пудинг) може да опитате в ресторант за дивеч „Ловната къща“.