Шоколадова панакота

Продукти

  • 1 пакетче желатин
  • 80 г пудра захар
  • 200 г шоколад
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 500 г течна сметана
    сладкарска

Начин на приготвяне

  1. Слагаме прясното мляко и сметаната в тенджера и ги сваряваме, като разбъркваме. Към сместа добавяме желатина, като отново разбъркваме.
  2. Разтапяме шоколада на водна баня и към него добавяме пудрата захар. Разбъркваме добре и го прибавяме към млякото, като разбъркваме, докато получим хомогенна смес.
  3. Сваляме от котлона и изсипваме в подходящи купички. (Формите за суфле са много подходящи).
  4. Оставяме панакотата да изстине в хладилника. 
  5. Преди сервиране, по желание гарнираме със сметана или пресни плодове.