Шоколадов "Фъч"

Продукти

  • 1 пак. ванилена захар
  • 70 гр. орехи смлени
  • 1 пак. бакпулвер
  • 160 гр. брашно
  • 3 яйца
  • 125 мл. прясно мляко
  • 40 гр. какао натурално
  • 200 гр. захар
  • 200 гр. краве масло

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large shokoladov fach

Начин на приготвяне

  1. В малка тенджерка смесваме маслото, захарта, какаото (предварително пресято) и прясното мляко. Слагаме на котлона и бъркаме, докато маслото се разтопи и сместа заври. Оставяме на котлона да ври 2-3 минути, като непрекъснато бъркаме. Отстраняваме от котлона и отделяме 175 мл. от сместа, които ще са ни необходими за глазурата накрая. 
  2. Вземаме яйцата и отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг, заедно с 2 ч.л. захар. Разбиваме жълтъците, добавяме към тях какаовата смес, като разбиваме с миксер на ниска степен. Смесваме брашното с бакпулвера, ванилената захар и орехите. Добавяме ги към какаово-яйчената смес, разбъркваме добре и накрая внимателно добавяме белтъците на сняг. Смесваме много добре тестото. Покриваме тава (най-добре да е с диаметър 26 см.) с хартия за печене и изсипваме тестото в нея. 
  3. Печем в долната половина, на предварително загрята на 180 градуса фурна, за около половин час.
  4. След като сладкишът изстине, отделяме внимателно от хартията за печене. 
  5. Изстиналата вече глазура размазваме с шпатула върху сладкиша, след което боцваме сладкиша с вилица, за да може глазурата да попие по-добре.
  6. Сервираме охладен и нарязан на ромбчета.