Салата с ябълки, тиква и прошуто

Продукти

  • 2 червени ябълки
  • половин тиква
  • половин лимон
  • 1 с.л. мед
  • 1 чили
  • 3 с.л. бял балсамов оцет
  • 3 с.л. орехово олио
  • 100 гр рукола
  • 4 парчета прошуто
  • хималайска сол
  • черен пипер

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large salata s yabalki tikva i proshuto

Начин на приготвяне

1. Почистваме тиквата и ябълките и ги нарязваме на тънки резени. Поливаме ги с прясно изцедения лимонов сок на половин лимон. Загряваме в тенджера 1 л. вода докато заври и поставяме кошничка за готвене на пара. Внимаваме кошницата да не опира водата. Задушаваме на пара първо тиквата за около 5 минути, добавяме и резените ябълка за още около 2 мин.

2. Приготвяме дресинг от ситно нарязаното чили, на което сме отстранили семената, мед, балсамов оцет и орехово олио. Овкусяваме и със прясно смляна хималайска сол и черен пипер.

3. Сервираме ябълката и тиквата и поливаме с дресинга, добавяме измитата рукола и парче прошуто и поливаме с дресинг.