Салата с раци и авокадо

Продукти

  • 0,5 глава червен лук
    , нарязан на парченца или филийки
  • 1 лимон
  • 1,5 ч.ч. царевица
  • 1 авокадо
    , нарязано
  • 1 люти чушки
    , нарязани на парченца (по желание)
  • 100 г чери домати
    , нарязани наполовина
  • 1,5 ч.ч. раци
    - нарязани на парченца сготвени раци, рулца от раци, скариди или парченца бяла риба, по желание
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. магданоз
    , нарязан
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Поставяме купа нарязания лук, сока от лимона, зехтина, 1-2 щипки сол и пипер на вкус. Оставяме ги да престоят в маринатата поне 5 минути, за да се смесят вкусовете и ароматите им. 
  2. В друга по-голяма купа поставяме раците, авокадото, доматите, лютите чушки и царевицата. Комбинираме двете купи в една и разбъркваме. Добавяме магданоза. 
  3. Добавяме още сол, пипер и лимонов сок на вкус, ако е необходимо и сервираме.

* Рецептата и снимката към нея са предоставени от krasivitela.com