Салата от червено зеле с джинджифил

Продукти

  • 500 г червено зеле
  • 1 червена чушка
  • 10 г пресен джинджифил
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • 1 к.л. мед
  • сол
  • пресен кориандър
  • орехи

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large salata cherveno zele

Начин на приготвяне

1. Зелето се нарязва на тънки ленти и се слага в купа. Прибавя се измитата и нарязана на кубчета червена чушка.

2. Джинджифилът се настъргва. Смесва се с оцета, меда и зехтина.

3. Салатата се залива с дресинга, овкусява се със сол и се разбърква много добре. Гарнираме с ореховите ядки и пресния кориандър.