Руска салата

Продукти

  • 2 ч.л. горчица
  • 3 яйца
  • 450 г грах
  • 400 г кисели краставички
  • 200 г шунка
  • 450 мл. майонеза
  • 500 г моркови
  • 1 кг. картофи

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме картофите и ги обелваме докато са още горещи. Оставяме ги да изстинат. 
  2. Отделно сваряваме морковите и яйцата, и също ги оставяме да изстинат. 
  3. Картофите, морковите, яйцата, киселите краставички и шунката нарязваме на малки кубчета, смесваме ги и ги разбъркваме. 
  4. Към сместа добавяме изцедения консервиран (или сварен) грах.
  5. Разбъркваме салатата с майонезата и горчицата. 
  6. По желание може да добавим малко лимонов сок. 
  7. Преди да сервираме салата, тя трябва да отлежи в хладилник поне 2-3 часа.