Руло "Стефани"

Продукти

  • за основата:
  • магданоз
  • 1 белтък за намазване
  • 2 филии хляб стар, накиснат в мляко или вода
  • 2 яйца
  • 1,5 глава лук
  • 600 г кайма
  • чубрица
  • зехтин
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • за плънката:
  • 2 кисели краставички нарязани
  • 2 моркова сварени, нарязани
  • 4 яйца твърдо сварени
  • за поръсване:
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. галета

Време: 70 мин.
Ниво: средно

Large rulo stefani

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука на ситно, заедно с подправките, натрошените изцедени от водата филии хляб и яйцата. Омесваме каймата, покриваме я с прозрачно фолио и я оставяме за около 30 минути в хладилника.
  2. Върху фолио разстиламе каймата във формата на правоъгълник.
  3. В средата по цялата дължина разпределяме плънката.
  4. Завиваме внимателно на руло, което прехвърляме в намазнена тава.
  5. Намазваме го с останалия белтък, без да го разбиваме.
  6. Поръсваме с галетата и напръскваме леко със зехтин.
  7. Отстрани на рулото, в тавата налеиваме 200-250 мл. вода.
  8. Покриваме с алуминиево фолио и печем около 30-35 минути, в загрята на 180 градуса фурна.
  9. По желание, може след като извадим рулото и махнем фолиото, да го "обгърнем" с бекон или да го полеем с малко мазнина и поръсим с настърган кашкавал. След това запичаме за още около 10-15 минути.
  10. Сервираме с гарнитура по избор.