Ризото с бекон и гъби

Продукти

  • 15 г пармезан за поръсване
  • черен пипер на вкус
  • 80 г грах от консерва
  • 3 с.л. олио
  • 50 г топено сирене
  • 1 л бульон , пилешки
  • 200 г ориз
  • 150 г гъби
  • 150 г бекон
  • 1 глава лук

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large rizoto s bekon i gabi

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука на ситно, а бекона на кубчета.
  2. В подходящ дълбок съд загряваме олиото.
  3. Добавяме бекона и лука. Пържим до леко златист цвят.
  4. Прибавяме гъбите и разбъркваме добре.
  5. Изсипваме ориза и граха. Разбъркваме, докато олиото не попие.
  6. Изсипваме на малки струи горещия пилешкия бульон.
  7. Варим на среден огън, докато оризът не стане готов.
  8. Добавяме топеното сирене и разбъркваме.
  9. Изключваме котлона и оставяме за десет минути.
  10. Добавяме черния пипер, поръсваме с пармезана и сервираме.