Равиоли с кайма

Продукти

  • пармезан
  • майоран
  • риган
  • 1 с.л. доматено пюре, концентрат
  • 400 гр белени нарязани домати от консерва
  • 1 с.л. сол
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 400 гр телешка кайма
  • 500 гр пресни равиоли (с безмесна плънка по желание)
  • магданоз

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large ravioli s kayma

Начин на приготвяне

1. Нарязваме лук и чесън на ситно. Задушаваме ги в зехтин, с малко сол, риган и майоран. Добавяме каймата и запържваме добре около 10 мин., докато водата изври. Слагаме пръчка канела.

2. Добавяме доматения сос и 1 с.л. доматено пюре концентрат. Намаляваме котлона и оставяме да поври още 10 мин., докато се сгъсти. Изваждаме канелата.

3. Сваряваме готови пресни равиоли в подсолена вода. Можем да приготвим равиолите и сами, по следната рецепта : Равиоли ала Джейми Оливър

4. След като се сварят ги сервираме и заливаме с доматения сос. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и настърган пармезан.